butik-till-salu.se: För dig som letar efter en butik till salu

För dig som letar efter en butik till salu

Här får kan du se alla butiker till salu!

Välkommen till butik-till-salu.se ! Den perfekta sidan för dig som letar efter en butik till salu någonstans i Sverige. Här kan du få en överblick av utbudet av butiker till salu runt om i landet genom att trycka på länkarna till höger. Börja din sökprocess redan idag. Lycka till!

Scorett stänger butik i Umeå

Skokedjan Scorett stänger sin butik i Örebro efter tretton år i centrala citygallerian Utopia. Beskedet kommer efter att ett passande hyresavtal inte kunnat slutas med hyresvärden. Parterna har inte kunnat enas om hyran, vilket har lett till att butiken inte haft annat val än att stänga ner. Då hyrorna är marknadsanpassande så menar hyresvärden att det inte är  möjligt för de att tillmötesgå ett förslag som ligger under sex och tolv procent av omsättningen. Coronakrisen ligger även till grund för butikens tuffa beslut att stänga ner. E-handel har ökat markant under krisen, vilket Scoretts fysiska butiker inte har kunnat hantera. Läs mer här.

Åhlens öppnar nytt i fastighet i Helsingborg

Åhlens gav i starten av september besked om att flera fastigheter som inhyser butiker måste stängas ner. Istället satsas det på varuhus, bland annat i en fastighet på handelsplatsen Väla utanför Helsingborg. Den stora kedjan har även meddelat att kunder har efterfrågat en Outlet i Skåne-områdete, så därför passade koncernen på att ta chansen när ett bra läge dök upp i Helsingborg. Det planeras att öppnas upp till butiken innan årsskiftet, och fler väntas troligen att öppnas när den nya satsningen fått ordentlig fart. Granne till nya butiken blir Stadium outlet, Mio och Lager 157. Läs vidare här.

Stadium satsar på Outlet Butik i Göteborg

Stadiums nästa outletbutik öppnas i Götaland, närmare bestämt i centrala Göteborg. Satsningen är tydlig på citylägen med hög kundtäthet och bra tillväxt-möjligheter. Stadium har haft kraftig ökning av försäljning i sina butiker under året och vd Daniel Löfkvist ser ljust på framtiden. Trots en nedstängning av en butik i centrala Stockholm grundat omstöppningen av Sergelgatan så är en ny butik nu på gång. Det blir en stor affär med en total area på cirka 800 kvm, ännu är läget okänt. Totalt har Stadium 60 butiker fördelade i Sverige, Norge och Finland. Läs mer här.

H&M butiker ser ökad omsättning i Sverige

H&M-gruppen med huvudkontor i Stockholm ser nu ökad omsättning med cirka 16 procent. Detta då försäljningen i butikerna runtom i Sverige har gått upp mer än förväntat trots coronakrisen. I starten av året och pandemin så var 900 av H&Ms totalt 5 000 butiker tillfälligt stängda. Och så sent som den sista augusti så kunde omkring 200 butiker ännu inte öppnas. Ledningen har tagit åtgärder för att möta bortfall av intäkter som därför gett resultat. Bakom detta ligger beslut som fullprisförsäljning och en stark konstandskontroll internt inom koncernen. På så sätt har H&M lyckats vända till vinst redan i Q3. Läs vidare här.

Möbelkedjan Chilli stänger butik i Uppsala

Möbelkedjan Chilli tvingas stänga sin butik i Uppsala då den varit olönsam under längre tid. Butikschefen Melker Bäckman menar på att det varit tufft och att olönsamheten blev oumbärlig. Kedjan gick i konkurs redan för fem år sedan men fick nytt liv när Bygghemma köpte upp butikerna. Det finns nu fyra butiker kvar efter att butiken i Uppsala stänger ner. De övriga butikerna finns i Barkaby, Torp, Erikslund och Kungens Kurva. Nu återstår det att se vad som sker med resterande butiker på bakgrund av coronapandemin. Läs mer här.

Mekonomen satsar på ny butik i Linköping

Mekonomen öppnar ny butik i Tornby i Linköping som kommer erbjuda full service med verkstad. Butiken öppnades i mars i nya lokaler. Den nya butiken kommer ge mycket bättre tillgänglighet till kunder för aktuella reservdelar och service. Då lokalerna inrymmer både butik och verkstad med 8 arbetsplatser, kan kunder inandla och få service och hjälp direkt. I slutet av april hölls en stor invigningsfest för att fira öppningen. Affärschefen för Mekonomen i Linköping ser mycket positivt på den nya satsningen. Läs vidare här.

Dollarstore öppnar butik i Umeå

Rabattjätten Dollarstore öppnar nu en ny stor butik i Umeå. Dollarstore har redan butiker på andra platser runtom i Norrland så som Luleå, Piteå, Lycksele och Örnsköldsvik. Företaget har länge letat efter en bra plats i Umeå men nu dök den perfekta möjligheten upp. Butiken kommer ligga belägen på Björnvägen 5, bli hela 3 000 kvadratmeter stor och ligga granne med Mio. Öppnandet av den nya Dollarstore är planerad till sensommaren eller hösten 2021. Företaget omsätter hela 2,9 miljarder kronor och har hela 111 butiker runtom i landet. Här kan du läsa mer.

Åhlens stänger butik i Västerås

I början på 2021 stänger Åhlens ner sitt varuhus i centrala Västerås. Beslutet är grundat på en helhetsbedömning av kundunderlag, läge och lönsamhet. Dessvärre finns det inte lika mycket förutsättningar för att driva en lönsam butik på platsen längre och därför har detta tunga beslut fattats. Västerås har dessutom en svag cityhandel som också har bidragit till bestlutet att stänga ner. Totalt 11 anställda blir berörda av avvecklingen och förhoppningsvis kan dessa anställda få möjlighet att bli placerade i en av våra andra butiker. Fram tills stängningen i januari så löper verksamheten på precis som vanligt. Läs vidare här.

Butiken paradiset startar upp e-handel efter krisen

Hälsoaktören Paradiset med butiker i Stockholm gick i konkurs under coronakrisen. Pandemin har förändrat förutsättningarna för butiksägare enormt, och nu måste ägare tänka nytt och följa med i utvecklingen för att hålla sig relevanta på markanden. Paradiset har haft flera butiker i Stockholm, som alltså blir en nysatsning med renodlad e-handel som kommer kunna nå kunder runtom i hela Sverige. Låga priser kommer vara ett stort fokus, och Costco-modellen är inspirationen avslöjar grundaren. Sortimentet kommer innehålla upp till 4 000 artiklar. Läs vidare här.

Flera städer i Svealand hjälper butiker

Flera orter runtom i landet, bland annat många i Svealand hjälper till när butiker drabbats hårt av coronakrisen. City Örebro är en av företagen som är med i satsningen att samverka för att butikerna ska klara omställningen. Det kommer innebära utbildningar inom Instagram, Facebook och Visual Merchandise för att på så sätt bygga en stabil grund för de drabbade butikerna. Med tanke på situationen så är dessa typer av samverkningar viktigare än någonsin för att kunna leda företag ur krisen i framtida stadskärnor. Utbildningssatsningen går under namnet Citykompetensen och lanserades i början på juni i år. Här kan du läsa vidare.